Jinli en Maarten in California

Klein korte update vanuit Glenndale, Utah

Weeral een tijdje geleden dat hier nog eens een verhaaltje verschenen is over onze belevenissen. Gelukkig hebben we het wel volgehouden om de foto's up te loaden dus hopelijk hebben jullie zo alles toch een beetje kunnen volgen.

Na ons eerste deel te hebben afgelegd in Death Valley en daar al een riviertje te hebben uitgezweet, hebben we overnacht in Stovepipe Wells, een kleine 'village' te midden van het niets. De volgende dat hebben we de tweede helft van Death Valley doorkruist, op weg naar Las Vegas. Onderweg nog de Sanddunes en Zibriskie point gepasseerd. Vooral dat laatste was echt indrukwekkend!

Las Vegas was anders ook niet min. Bij het aankomen in ons hotel - Maarten had als verrassing 2 nachten in The Mirage geboekt -moesten we allebei toch wel hard onsbest doen om onze mond niet open te laten vallen. Het casino daar is echt immens en zelfs een beetje angstwekkend. De kamer was dan weer verschrikkelijk chic, het zwembad ook en The Strip was echt de moeiten. Het eten sloeg dan weer tegen en de poker was niet echt een succes, maar we hebben het er wel geweldig naar ons zin gehad. Genoten van de luxe en een halve dag aan het zwembad gelegen om wat bij te komen van de vorig dagen waren echt welkom. Mijn verkoudheid is dan ook weeral veel beter...

Na 2 nachten moesten we dan ook weer verder met onze trip, deze keer richting Bryce Canyon. Weliswaar met wat vertraging... In Las Vegas hadden we namelijk vastgesteld dat we in dat warme hol dat ze Death Valley noemen, de adaptor van de laptop waren vergeten. Eerst dus nog gezocht naar een oplossing, zodat we toch nog verhalen kunnen blijven posten (en die hebben we dan ook gevonden), tegen de middag dan aan de toch begonnen.

Ons oorspronkelijk plan was om tussen Zion Canyon en Bryce Canyon 2 nachten te logeren, zodat we de eerste dag Zion en de tweede dag Bryce konden bezoeken, maar door de vertraging bij het vertrek uit Las Vegas is dat plan een beetje aangepast. We zijn dan maar gewoon met de auto door Zion Canyon gereden (ook de enige weg richting Bryce trouwens), hééééél chic en indrukwekkend, check de foto's!

Overnachting in een B&B gehad, waar we vannacht ook nog blijven, en vanmorgend hebben de Bryce Canyon ontdekt. Alhoewel dat ook een canyon is (geen echte, maar dat verhaal zal ik hier niet uit de doeken doen), was het een heel ander beeld en ook heel indrukwekkend. Bij de aankomst in het park deden we spijtig genoeg een stomme ontdekking: na de foto's van gisteren op de computer te hebben gezet, waren we vergeten de geheugenkaart terug in het fototoestel te steken! Resultaat: we hadden wel een fototoestel, maar konden geen foto's trekken... Geen nood: Google staat vol met foto's van Bryce Canyon :-)

Nu is het tijd om in ons bed te kruipen, morgen rijden we door naar de Grand Canyon en overnachten we in Flagstaff. Weer een hele trip voor de boeg dus!

Slaapwel,

Maarten & Jinli

Jacqueline

Ik ben weeral wat gerustgesteld nu de zieke aan de beterhand is. En... als ge nog naar huis zoekt te komen, vergeet dan niet uw terugvlucht tijdig te confirmeren... vergeetkousen!;)