Op naar het doodste gat ter wereld
Ofzoiets...
Vanochtend beslisten we om ons bezoek in Santa Barbara te laten vallen en meteen door te rijden richting de volgende stopplaats op de planning: San Simeon.
Op die manier zouden we tegen de middag aankomen en in de namiddag nog wat sightseeing kunnen doen daar, omdat we daar morgen geen tijd meer voor hebben.
Na het continental breakfest van het hotel (free, included en bestaande uit voorverpakte bagels, voorverpakte fruitsla, wat boterhammen, confituur en philadelphia) zijn nog eventjes gaan winkelen.
Gisteren was er al een stop geweest in de Wall-mart, we moesten daar toch eens geweest zijn. Daar hebben we toen een isomo frigobox gekocht, sandwiches, drinken, ... een volledige voorraad om onze roadtrip door te komen. Enkel groentjes en fruit waren in de Wall-mart nergens te verkennen en daarom zijn we vanmorgen dus nog eens een supermarkt ingetrokken. Massa's groenten en fruit, blijkbaar is Wall-mart toch niet the place to be voor zo'n dingen.
Na de shopping de auto terug in, ipod aansluiten, gps opzetten, deze keer écht richting San Simeon. Weer zo'n 150 km rijden, maar op't gemakske hééé...
En over die ipod nog een heel verhaal: Toen we in L.A. aankwamen was de radio al voorgeprogrammeerd op 98.7 fm, zo heette die zender ook. Wij allebei heel verrast want op die zender werd en weinig gepraat en veel goede muziek gespeeld. Een beetje StuBru, maar nog 10x betere muziek en minder gebabbel. Spijtig genoeg zijn we die radiozender tussen L.A. en Santa Barbara echter kwijt gespeeld en hebben de ipod dus moeten bovenhalen om zelf voor muziek te vonden door gebrek aan een alternatief...
Maar dus...
Rond de middag zijn we dan van Highway 1 gegaan op zoek naar een picknicplekje en dat hebben we zowaar nog gevonden ook! In Pismo Beach kwamen we een hele aangelegde baai tegen, gefinancierd door de plaatselijke rotaryclub, vlak naast de oceaan! Met onze koelbox hebben we ons daar geïnstalleerd en niet veel later kwamen de plaatselijke diertjes al eten schooien. Eerst een zeemeeuw die eens een kijkje kwam nemen, niet veel later zat er plots een eekhoorn naar ons. En Maarten kon het niet laten, die eekhoorn heeft dan ook een stukje tomaat van ons gekregen...
Na de picknic en wc-stop dus verder on the road. Een half uurtje laterkwamen we aan in San Simeon en kon de zoektocht naar een slaapplaats weer beginnen. We hadden in ons couponboekje het Silver Surf Motel uitgezocht, en dan kreeg op internet ook goede recenties, maar toen we daar aankwamen bleek dat een heel groezelig en vooral leeg ding te zijn. Nog eens in ons boekje gekeken en uiteindelijk zijn we dan aan de overkant in het Sands by the Sea Motel terecht gekomen. Coupons tellen altijd maar van zondag tot donderdag, maar we hebben toch nog wat korting gekregen dus dat viel goed mee.
Alles de kamer ingedragen (gisteren in Wall-mart hebben we ook nog een extra reistas gekocht. Maarten en ik hadden allebei onze baggage zo uitgemeten dat alles er nét in kon, héél lastig als je elke dag verhuist en geen plaats voor extra koopjes...) en daarna richting de zee getrokken. Want die is hier op 100 meter afstand! Het water was wel héél koud en het strand niet zo proper (algen en zeewier enzo), maar de frisse lucht deed wel goed.
Toen begon het ons te dagen dat San Simeon eigenlijk niet groter was dan 2 straten, die dan nog eens allebei bestaan uit motels. Die motels moeten alle toeristen een slaapplek geven als zij op bezoek komen naar Hearst Castle, dat hier een beetje verder ligt. Oorspronkelijk was dat ook ons plan, maar na wat opzoekwerk kwamen we er achter dat we aan dat bezoek een hele voormiddag (want vandaag ging niet meer) én 50$ per persoon zouden kwijt zijn. Hearst Castle mag dan misschien heel chic zijn, we hebben dan toch maar beslist om het over te slagen. Dus hadden we nog een hele middag, en niets in de buurt dat te bezoeken was. Uiteindelijk zijn we dan een paar kilometers teruggereden naar Cambria, een (piepklein) dorpje dat vooral bestaan uit de Mainstreet waar allemaal artistgalleries en toeristische winkeltjes zijn. Na een half uurtje hadden we het daar dan ook gezien.
Dan maar richting de pier van San Simeon, waar een properder strand was, eens gaan kijken wat daar te beleven viel. De pier is tussen januari en mei een heel interessante plek omdat je vanaf daar alle zeeleeuwen kan zien die in die periode daar komen paren en daar blijven rondhangen. Nu was er niet zoveel te zien, behalve wat zwemmers en vissers. Op de pier zelf, waar de vissers stonden, was er wel een grijze pelikaan die kwam schooien voor vis en restjes. Semi-tam, hij kwam tot een halve meter bij ons! (en waarschijnlijk ook wel dichter, maar toen ben ik gaan lopen =D). Ik heb er wel wat foto's van getrokken en op die moment vloog hij net over mijn hoofd weg. De moeite hoor!
Na het bezoekje aan de pier zijn we dan terug naar het hotel gereden, waar we ons dan wat hebben gedocumenteerd voor morgen. Dan staat Monterey/Carmel-by-the-Sea op het programma en daar valt wél heel wat te doen. En dat is ook onze laatste stop voor San Francisco!
Check ook zeker de foto's, we zijn vandaag weer door een heel ander landschap gereden dan gisteren!
Waarschijnlijk tot morgen,
Jinli (& Maarten natuurlijk)
dit is beter dan een sms have fun martin met die bril ben je juist een gangster het verslag komt waarschijnlijk van jou jinli want dat zie ik onze maarten niet doen maar het is kei leuk tot morgen dan heb ik verlof en kan ik alles beter bekijken see en hear you
Vooraleer ik hier heel de biologische wereld op mijn dak krijg... het was een bruine pelikaan!
Helow daar aan de super mooie californische kust.. geen idee waar het nu weer juist was, maar ergens aan dekust is er een plek waar kei veel zeeleeuwen lagen.. echt leuk. En over de radio, weet ookn iet meer welke zender, maar als je in de woestijn (lees: rond Rout 66) wat rondzapt kom je op een leuke post met comedy.. daar hebben wij wel wat mee afgelachen. Jullie gaan veel plezier hebben in san fransico. Enkele leuke straten om te eten daar zijn: ik geloof dat het Van Ness was. PS de majes die je van San Fransisco krijgt in de hotels zijn niet op schaal gedrukt! hou daar rekening mee!!! En als je de kans krijft, zeker met de fiets Tiburan bezoeken.
Als je de trotter gelezen had, had je trouwens geweten dat je op de rem moest duwen :) staan nog andere leuke en handige tips in trouwens!!
VEEL PLEZIEER !!!!